Article publicat en El Periódico de aquí (abril 2016)

 

En 2014 més de 140.000 gossos i gats van ser abandonats a Espanya segons les dades oferides per la Fundació Affinity, una xifra esgarrifosa i que mereix una reflexió profunda sobre el perquè d'aquests abandons, que són en definitiva nostres mascotes.

Que l'època d'abandó és estiu, és confirmada per tots els estudis. Que les mascotes són una molèstia en vacances és una afirmació falsa. Cada vegada més existeixen alternatives per a les nostres mascotes a l'estiu, des de residències, guarderies, hotels on són acceptats, sense oblidar el recorregut amic que cuida d'elles durant la nostra absència o el cangur de mascotes, fins a gaudir de les nostres vacances amb ells.

Però si seguim olorant en les dades de l'estudi, el 59% dels abandons són gossos, sans en edat adulta, seguits pels gossets de parts no desitjats. És per açò que la conscienciació sobre l'esterilització de les nostres mascotes ha de ser primordial. No conec cap veterinari que certifique que les gates o les gosses hagen de parir almenys una vegada per a tenir millor salut, per la qual cosa l’argument tan estés no és cert, i en segon lloc evitar els descuits és més fàcil si estan esterilitzats, amén de patir les èpoques de zel.

Un 43% de les mascotes abandonades, bé gossets, bé adults en època vacacional provenen de regals (nadal i aniversari) pel que ser conscient del compromís d'adquirir una mascota ha de ser meditat i acceptat sabent l'amor i afecte incondicional que els nostres peluts ens proporcionen.

Si la decisió és ferma, la pregunta és essencial: Compre o adopte?. Des d'aquest raconet i analitzades les dades únicament podem recomanar l'adopció, a més d'esterilitzar a les nostres mascotes, identificar-les correctament i fer-te soci o sòcia d'una protectora, i la següent pregunta és Quina? Doncs molt a prop tenim per exemple dos: AUPA i Modepran. Coneix-les.

 Nacho Roca, ensinistrador de gossos en València



Comentarios para “COMPRES O ADOPTES? Per Nacho Roca, ensinistrador de gossos en València
Deje su comentario
Dejar este campo en blanco (anti spam):

Los comentarios son moderados antes de ser publicados.